Rinia Flet

Migena Xhafa aktivistja që ndihmon fëmijët me nevoja speciale

Published

on

Nëse moshataret e saja i gjen shumicën nëpër rrjete sociale ku reklamojnë udhëtime e jetë luksoze e qejfe, ka edhe si personazhi ynë që falë Zotit mundet të jetojë si ato por ka zgjedhur diçka më humane. Quhet Migena Xhafa dhe ka lindur në Elbasan e është një studete e mjeksisë në Universitetin Oberlinhaus në Gjermani dhe që lumturon fëmijë me nevoja speciale. Gjithmonë ka qenë aty ku është ka qenë fjala për vullnetarizëm dhe për të ndihmuar sado pak, për te gezimi dhe buzëqeshja e dikujt e shkaktuar nga ajo i jep motivim për të ecur me para. Ajo e ka shumë pasion degën që ka zgjedhur të studioje dhe të ndihmojë të tjerët për këtë është bashkur një nisme që nisi shumë rastësisht nga dashuria që ajo ka për femijët dhe të ndihmojë të tjerët, ajo ka treguar se çdo gjë ka filluar shumë rastësisht me një grup prej 5 femijësh, duke i plotësuar një dëshirë me një nga artistët e Show Biz që ata e kanë pasur ëndërr ti takojnë.

Tani Migena është drejtoresha e qendrës “Edhe une mundem“që vepron në Tiranë, por shumë shpejt ajo do ta hapë qendrën edhe ne Gjermani, ku aty ndihmohen femijë me nevoja speciale si ata me epilepsi, autizem , sindrom down, prapambetje mendore dhe në të folur, ku çdo shërbim apo kurs për femijet bëhet falas. Qendra social kulturore “Edhe une mundem” është në funksion të të rinjeve dhe femijëve me aftësi të kufizuara. Qëllimi i tyre është mbështetja e familjeve në nevojë dhe personave me AK. Vizioni i tyre synon të zhvilloje sa më shumë artesitë e PAK që nga edukimi në femijerine e hershme deri në aftesim për jetën ndërmjet kurseve të ndryshme profesionale duke qenë bashkëpunëtore me drjetorinë rajonale të formimit profesional nr 1 , si dhe lobimi per vetëpunesimin e tyre duke ndihmuar në regjistrimin e programeve të posacme të punësimit në zyrat e punës dhe njohja me akseset për to. Gjithashtu Migena është e certifikuar edhe nga Caritas Kosova, pasi merr pjesë nepër trajnime të ndryshme. dhe në të folur, ku çdo shërbim apo kurs për femijet bëhet falas.

Qendra social kulturore “Edhe une mundem” është në funksion të të rinjeve dhe femijëve me aftësi të kufizuara. Qëllimi i tyre është mbështetja e familjeve në nevojë dhe personave me AK. Vizioni i tyre synon të zhvilloje sa më shumë artesitë e PAK që nga edukimi në femijerine e hershme deri në aftesim për jetën ndërmjet kurseve të ndryshme profesionale duke qenë bashkëpunëtore me drjetorinë rajonale të formimit profesional nr 1 , si dhe lobimi per vetëpunesimin e tyre duke ndihmuar në regjistrimin e programeve të posacme të punësimit në zyrat e punës dhe njohja me akseset për to.

Gjithashtu Migena është e certifikuar edhe nga Caritas Kosova, pasi merr pjesë nepër trajnime të ndryshme. Për të ditur më shumë për aktivitet e saja e gjeni në rrjetet sociale në istagram me emrin saj migena.xhafa apo në shoqatën edhe.une.mundem.

https://www.instagram.com/migena.xhafa/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR3k6yGJF8TIQpicGbW-DQALk_bqRYTfj2uQhTiNDfjUVtzROe5i0XwJuZ4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të ndryshme

Exit mobile version